‘MUDA’ anggap KJ, Shahril sebagai aset negara

Date:

Share post:

PETALING JAYA – Pintu MUDA terbuka kepada bekas ketua Pemuda Umno, Khairy Jamaluddin, dan bekas naib ketua Pemuda, Shahril Hamdan yang digantung keahlian.

Setiausaha Agung Amir Hadi berkata kekuatan, pengalaman, dan “rekod agak baik” Khairy dan Shahril menjadikan mereka “aset” untuk mana-mana parti.

“Kedua-dua mereka adalah ‘aset negara’ dan sudah tentu keberadaan mereka dalam MUDA akan memberi kesan positif pada parti dan agenda yang dibawa,” katanya.

“Bagi MUDA, siapa pun yang bersedia memperjuangkan prinsip parti, khususnya dalam mengangkat keadilan ekonomi, melawan perkauman, dan mengangkat martabat rakyat, dialu-alukan untuk bersama.”

Amir senada dengan Naib Presiden Umno, Ismail Sabri Yaakob, dengan berkata Khairy dan Shahril berkemampuan menarik sokongan orang muda.

Ismail sebelum ini menyifatkan pemecatan Khairy dan penggantungan Shahril seperti menghapuskan “magnet” yang menarik sokongan orang muda.

Ahli Majlis Kerja Tertinggi Umno, Puad Zarkashi bagaimanapun meragui anggapan itu dan menggesa Khairy menubuhkan parti baharu seperti MUDA.

Sama ada menjadi ahli baharu atau menjadi pesaing, Amir berkata MUDA sedia berbincang dengan Khairy dan Shahril mengenai “jalan terbaik bagi semua”.

“MUDA sentiasa terbuka untuk berbincang bersama,” katanya.

BACA JUGA:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Related articles

Potensi pelaburan RM1.4 bilion dari Jepun – PM Anwar

Perdana Menteri yang memaklumkan perkembangan itu hasil pertemuan dengan rakan sejawatnya di Jepun, Fumio Kishida, di sini hari ini, berkata potensi pelaburan itu meliputi projek di Semenanjung, Sabah dan Sarawak

Pelaksanaan rasionalisasi subsidi : Inflasi Malaysia tidak akan meningkat

Dasar pelengkap kepada rasionalisasi subsidi, sama ada penambahbaikan awal dalam pertumbuhan gaji atau pengembangan dalam jaringan keselamatan sosial dengan mengalihkan beban subsidi daripada bahan api kepada jenis subsidi lain, juga harus dipertimbangkan dan dilaksanakan secara serentak

To Lam Presiden Vietnam yang baharu

Beliau dalam ucapan pertama sebagai Presiden berjanji untuk setia kepada tanah air, rakyat dan Perlembagaan serta melakukan yang terbaik untuk menyelesaikan tugas yang diberikan oleh parti, negara dan rakyat.

Ayam sejuk beku dikesan bersama bekalan daging khinzir dalam kontena

Kes disiasat mengikut Perintah 3(1)(g) Perintah Perihal Dagangan (Takrif Halal) 2011 iaitu menyimpan barang yang diperihalkan sebagai halal dengan barang yang tidak diperihalkan sebagai halal berdekatan satu tempat simpanan yang sama. Jika sabit kesalahan, pesalah membabitkan pertubuhan perbadanan boleh didenda tidak lebih RM5 juta, manakala untuk kesalahan kedua membabitkan denda tidak lebih RM10 juta