PH belum ada kata putus tentang penerimaan bekas ahli UMNO yang dipecat

Date:

Share post:

PETALING JAYA – Pakatan Harapan (PH) belum lagi membuat sebarang keputusan sama ada untuk menerima beberapa bekas ahli UMNO yang telah menyuarakan hasrat untuk menyertai gabungan itu, kata Pengerusi PH, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Beliau berkata, perkara itu akan dibincangkan dengan pemimpin-pemimpin UMNO tidak lama lagi sebagai menghormati parti itu yang merupakan sebahagian daripada Kerajaan Perpaduan.

“Kami maklum beberapa bekas ahli UMNO telah menyuarakan hasrat mereka untuk menyertai kami tetapi kami akan membincangkannya dengan pemimpin UMNO,” katanya kepada satu sidang media selepas mempengerusikan Mesyuarat Majlis Pimpinan Pusat PKR di sini pada Isnin.

Dalam isu lain, Anwar yang juga Perdana Menteri memberi jaminan bahawa anaknya Nurul Izzah tidak akan menyalahgunakan kedudukan sebagai penasihat kanan beliau dalam ekonomi dan kewangan dan menekankan bekas Ahli Parlimen Permatang Pauh itu tidak mengambil sebarang elaun untuk tugasnya.

“Tiada kemungkinan beliau menggunakan kedudukannya untuk mengumpul kekayaan dan mempengaruhi keputusan tender, kontrak atau projek.

BACA JUGA:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Related articles

Potensi pelaburan RM1.4 bilion dari Jepun – PM Anwar

Perdana Menteri yang memaklumkan perkembangan itu hasil pertemuan dengan rakan sejawatnya di Jepun, Fumio Kishida, di sini hari ini, berkata potensi pelaburan itu meliputi projek di Semenanjung, Sabah dan Sarawak

Pelaksanaan rasionalisasi subsidi : Inflasi Malaysia tidak akan meningkat

Dasar pelengkap kepada rasionalisasi subsidi, sama ada penambahbaikan awal dalam pertumbuhan gaji atau pengembangan dalam jaringan keselamatan sosial dengan mengalihkan beban subsidi daripada bahan api kepada jenis subsidi lain, juga harus dipertimbangkan dan dilaksanakan secara serentak

To Lam Presiden Vietnam yang baharu

Beliau dalam ucapan pertama sebagai Presiden berjanji untuk setia kepada tanah air, rakyat dan Perlembagaan serta melakukan yang terbaik untuk menyelesaikan tugas yang diberikan oleh parti, negara dan rakyat.

Ayam sejuk beku dikesan bersama bekalan daging khinzir dalam kontena

Kes disiasat mengikut Perintah 3(1)(g) Perintah Perihal Dagangan (Takrif Halal) 2011 iaitu menyimpan barang yang diperihalkan sebagai halal dengan barang yang tidak diperihalkan sebagai halal berdekatan satu tempat simpanan yang sama. Jika sabit kesalahan, pesalah membabitkan pertubuhan perbadanan boleh didenda tidak lebih RM5 juta, manakala untuk kesalahan kedua membabitkan denda tidak lebih RM10 juta