BERSATU dakwa PH-BN jadikan agensi kerajaan sebagai alat untuk capai matlamat politik

Date:

Share post:

SHAH ALAM – Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) melahirkan rasa kesal terhadap tindak-tanduk kerajaan PH-BN yang menjadikan agensi di bawah pemerintahannya sebagai alat untuk mencapai matlamat politik mereka.

Setiausaha Agung Bersatu, Datuk Seri Hamzah Zainuddin berkata, kerajaan PH-BN mempunyai hasrat untuk membunuh kredibiliti Bersatu dan Perikatan Nasional (PN).

“Bagaimanapun, kami yakin, rakyat sentiasa sedar mengenai strategi jelek PH-BN yang mahu memesong perhatian rakyat daripada kelemahan, kegagalan serta amalan nepotisme kerajaan mereka.

Hamzah Zainudin

“Bersatu sentiasa tegas dengan prinsip integriti dan tadbir urus yang baik. Oleh itu, semua pemimpin dan ahli diminta bersabar selain terus istiqamah dalam menghadapi ujian serta fitnah ini,” ujarnya dalam satu kenyataan pada Rabu.

Dilaporkan, Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) membekukan beberapa akaun milik Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu).

Perkara itu disahkan Ketua Pesuruhjaya Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), Tan Sri Azam Baki.

Tambah Hamzah, Bersatu dapat menerima alasan bahawa langkah yang diambil Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) itu adalah sebahagian daripada proses siasatan mereka terhadap fitnah yang dilemparkan.

“Partinya akan terus memberi kerjasama dalam siasatan ini agar fitnah jahat ke atas Bersatu dapat dihentikan segera.

“Para pemimpin dan pegawai parti Bersatu yang diminta memberi keterangan kepada SPRM juga telah diarahkan agar memberi kerjasama sepenuhnya,” ujarnya.

BACA JUGA:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Related articles

Malaysia sedia bantu Palestin baik pulih sistem bekalan air bersih

Mereka melahirkan harapan agar Malaysia dapat memberikan pelbagai bentuk bantuan terutama bantuan teknikal selepas krisis semasa

28 Jun tarikh pemilihan presiden baharu Iran

Perkara 131 Perlembagaan Republik Islam Iran mewajibkan pembentukan sebuah majlis untuk menguruskan hal ehwal eksekutif negara untuk tempoh 50 hari dan persediaan untuk pilihan raya presiden.

ICC mohon waran tangkap Netanyahu, pemimpin Hamas

Undang-undang yang melindungi orang awam dalam peperangan telah dibangunkan lebih 100 tahun lalu dan ia terpakai di setiap negara di dunia, tanpa mengira sebab konflik.

Jadikan Sabah destinasi pelaburan yang menarik antara inisiatif Hala Tuju SMJ

"Ini kerana ia akan menyediakan platform kepada pelabur untuk terlibat sama dengan kerajaan khususnya berkaitan dengan pembangunan kini dan akan datang yang akan memperkasakan kemajuan Sabah, selain mengetahui bagaimana kerajaan negeri akan memudahkan serta menyokong semua pembangunan itu,"