KJ jelaskan, sertai kerajaan harini bukan laluan mudah jadi PM

Date:

Share post:

KUALA LUMPUR – Menyertai kerajaan hari ini tidak semestinya memberi laluan yang lebih mudah untuk Khairy Jamaluddin Abu Bakar mencapai cita-citanya menjadi Perdana Menteri.

Ujar bekas Ketua Pemuda UMNO yang disingkirkan dari parti itu, itu bukanlah dalam perkiraan beliau sebagai langkah beliau seterusnya yang akan diambil.

Katanya, apa yang diperkirakan adalah sama ada keselesaan beliau untuk bersama dengan sesebuah parti itu serta keserasiannya dengan seluruh ahli parti tersebut.

“Itu adalah cita-cita jangka panjang (untuk meneraju kerajaan).

“Saya tak nak masuk ke tempat yang mana kita ada syak wasangka antara satu sama lain.

“Iya lah, saya dah lalui segala ini takkan saya nak pergi bergaduh dengan orang rumah lain pula,” katanya dalam program Agenda Awani pada Selasa.

Tegas Khairy, apa yang penting adalah beliau mahu membantu kalau ada tempatnya yang beliau ada keserasian untuk bersama bagi melihat apa peluang yang ada, untuk kebaikan rakyat.

BACA JUGA:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Related articles

Potensi pelaburan RM1.4 bilion dari Jepun – PM Anwar

Perdana Menteri yang memaklumkan perkembangan itu hasil pertemuan dengan rakan sejawatnya di Jepun, Fumio Kishida, di sini hari ini, berkata potensi pelaburan itu meliputi projek di Semenanjung, Sabah dan Sarawak

Pelaksanaan rasionalisasi subsidi : Inflasi Malaysia tidak akan meningkat

Dasar pelengkap kepada rasionalisasi subsidi, sama ada penambahbaikan awal dalam pertumbuhan gaji atau pengembangan dalam jaringan keselamatan sosial dengan mengalihkan beban subsidi daripada bahan api kepada jenis subsidi lain, juga harus dipertimbangkan dan dilaksanakan secara serentak

To Lam Presiden Vietnam yang baharu

Beliau dalam ucapan pertama sebagai Presiden berjanji untuk setia kepada tanah air, rakyat dan Perlembagaan serta melakukan yang terbaik untuk menyelesaikan tugas yang diberikan oleh parti, negara dan rakyat.

Ayam sejuk beku dikesan bersama bekalan daging khinzir dalam kontena

Kes disiasat mengikut Perintah 3(1)(g) Perintah Perihal Dagangan (Takrif Halal) 2011 iaitu menyimpan barang yang diperihalkan sebagai halal dengan barang yang tidak diperihalkan sebagai halal berdekatan satu tempat simpanan yang sama. Jika sabit kesalahan, pesalah membabitkan pertubuhan perbadanan boleh didenda tidak lebih RM5 juta, manakala untuk kesalahan kedua membabitkan denda tidak lebih RM10 juta