Bersatu akan bertanding dalam PRK DUN Nenggiri – Muhyiddin

Date:

Share post:

SUNGAI BAKAP – Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) akan meletakkan calonnya untuk bertanding di Dewan Undangan Negeri (DUN) Nenggiri, Kelantan pada Pilihan Raya Kecil (PRK) 17 Ogos depan.

Presidennya, Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata, keputusan itu telah dibuat sebelum ini berikutan kerusi berkenaan memang milik Bersatu.

Menurutnya, kini pihaknya sedang mengenal pasti calon yang sesuai untuk ditampilkan pada PRK yang akan diadakan nanti.

“Kita telah aturkan dan mulakan gerak kerja di peringkat awal.

“Malah, apabila SPR (Suruhanjaya Pilihan Raya) mengumumkan tarikh untuk mengadakan PRK, kerja-kerja lain kita akan mula susun,” katanya ketika ditemui pemberita selepas turun berkempen di Unit Daerah Mengundi Puteri Gunung di Simpang Ampat di sini.

Beliau yang juga Pengerusi PN berkata, pihaknya tidak boleh mengambil mudah PRK Nenggiri walaupun ia berlangsung di Kelantan.

“Walaupun ia di Kelantan dan nampaknya sokongan yang lepas pun agak baik, kita juga tidak boleh ambil mudah kerana ia adalah satu PRK, jadi mungkin pihak lain juga akan turun bekerja memenangkan calon mereka.

“Namun bagi kita, kita telah pun bersedia,” katanya lagi.

Pada Jumaat, SPR menetapkan PRK DUN Nenggiri, Kelantan diadakan pada 17 Ogos depan.

Ia berikutan berlaku kekosongan luar jangka selepas penyandangnya, Mohd Azizi Abu Naim diisytiharkan hilang keahlian Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) pada 13 Jun lalu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Related articles

Kerajaan bebaskan 142,510 individu daripada senarai bankrap – PM Anwar

Daripada lebih 142,500 individu, syarikat dan keluarga yang terapung (nasibnya), tanpa jelas masa depan dan kehidupan mereka, itu bermakna mereka boleh kembali membantu memacu ekonomi

Kerajaan luluskan beberapa pembinaan BBP di Sabah bagi perkasa khidmat kebombaan

Nga Kor Ming berkata, pelaksanaan itu membabitkan BBP Telupid, Lahad Datu, Beaufort, Pitas, Nabawan dan Merotai untuk tahun ini

Syarikat China melabur RM10 bilion bangunkan tenaga hijau di Sarawak

"Kami percaya Premier Sarawak (Tan Sri Abang Johari Abang Openg) mempunyai visi yang jelas dan yakin beliau boleh menjadikan Sarawak sebagai hab tenaga hijau.Sehubungan itu, ingin menghulurkan sokongan kami (dalam pelan tenaga hijau),"

Maybank jamin sistem dan maklumat pelanggan dilindungi sepenuhnya

terdapat dakwaan pangkalan data Maybank2u diterbitkan di forum laman web gelap. "kami mengambil serius atas kebimbangan keselamatan ini dan terus memantau serta memastikan data kami dilindungi setiap masa,"