Kerjasama parti komponen Kerajaan Perpaduan amat baik – Chang

Date:

Share post:

TANJUNG MALIM: Kerjasama dipamerkan parti-parti dalam Kerajaan Perpaduan pada kempen Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) Kuala Kubu Baharu (KKB) amat baik, menurut Naib Presiden PKR Chang Lih Kang.

Beliau yang juga Menteri Sains, Teknologi dan Inovasi berkata ia membolehkan usaha meraih undi bagi memastikan kemenangan calon Pakatan Harapan (PH) Pang Sock Tao dapat dilaksanakan dengan lebih berkesan.

Menurutnya kemenangan calon Kerajaan Perpaduan penting bagi membolehkan suara rakyat dibawa terus kepada Kerajaan Negeri Selangor atau Kerajaan Persekutuan.

“Ini penting (untuk) pembangunan kawasan, jadi siapa (yang) mudah bawa suara ke peringkat kerajaan, dia ada kelebihan dekat situ,” katanya kepada pemberita selepas majlis Rumah Terbuka Aidilfitri Parlimen Tanjung Malim di sini hari ini.

Dalam pada itu Chang berkata meskipun maklum balas diterima Pang, 31, sangat positif, usaha supaya pengundi menunaikan tanggungjawab pada 11 Mei ini perlu terus dipergiatkan.

PRK KKB menyaksikan pertandingan empat penjuru dengan Pang ditentang Khairul Azhari Saut (Perikatan Nasional), Hafizah Zainuddin (Parti Rakyat Malaysia) dan Nyau Ke Xin (Bebas).

PRK itu diadakan susulan kematian penyandangnya, Lee Kee Hiong, 58, pada 21 Mac lepas akibat kanser.

-BERNAMA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Related articles

Malaysia sedia bantu Palestin baik pulih sistem bekalan air bersih

Mereka melahirkan harapan agar Malaysia dapat memberikan pelbagai bentuk bantuan terutama bantuan teknikal selepas krisis semasa

28 Jun tarikh pemilihan presiden baharu Iran

Perkara 131 Perlembagaan Republik Islam Iran mewajibkan pembentukan sebuah majlis untuk menguruskan hal ehwal eksekutif negara untuk tempoh 50 hari dan persediaan untuk pilihan raya presiden.

ICC mohon waran tangkap Netanyahu, pemimpin Hamas

Undang-undang yang melindungi orang awam dalam peperangan telah dibangunkan lebih 100 tahun lalu dan ia terpakai di setiap negara di dunia, tanpa mengira sebab konflik.

Jadikan Sabah destinasi pelaburan yang menarik antara inisiatif Hala Tuju SMJ

"Ini kerana ia akan menyediakan platform kepada pelabur untuk terlibat sama dengan kerajaan khususnya berkaitan dengan pembangunan kini dan akan datang yang akan memperkasakan kemajuan Sabah, selain mengetahui bagaimana kerajaan negeri akan memudahkan serta menyokong semua pembangunan itu,"