Sanusi yakin gelombang hijau masih kekal hingga PRN

Date:

Share post:

ALOR SETAR – Pas yakin dapat mengekalkan gelombang hijau atau tsunami Perikatan Nasional (PN) di Kedah dalam Pilihan Raya Negeri (PRN) akan datang.

Menteri Besar Kedah, Datuk Seri Muhammad Sanusi Md Nor berkata, ini kerana pemimpin sedia ada merupakan yang terbaik selepas segelintir bekas ahli Pas keluar parti dan menubuhkan Parti Amanah Negara (Amanah).

Menurutnya, apa yang berlaku telah mengukuhkan Pas dan bukannya menjadi semakin lemah.

Muhammad Sanusi

“Ya, Pas pernah perintah satu penggal sahaja di Kedah dan Terengganu. Pemimpin utama ketika itu ialah Mahfuz selaku Naib Presiden, sebab itulah Pas gagal pertahankan Terengganu. Sekarang beliau tidak lagi bersama Pas,” katanya pada sidang akhbar selepas majlis penyerahan insentif kemenangan sempena Sukan Malaysia (Sukma) di Wisma Darul Aman pada Rabu.

Pada Selasa, Pengerusi Pakatan Harapan (PH) Kedah, Datuk Mahfuz Omar yakin gabungan PH dan Barisan Nasional (BN) mampu memecah dominasi Pas di Kedah kerana tiada apa yang mustahil dalam politik.

Dalam pada itu, Muhammad Sanusi yang juga Pengerusi PN Kedah mencabar Mahfuz untuk bertanding di kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) selepas gagal mempertahankan kerusi Parlimen Pokok Sena pada PRU15 lepas.

“Mahfuz kalah dengan majoriti undi 31,000. Marilah berentap di medan politik, bukan cakap sahaja.

“Saya ucapkan selamat kembali (bertembung dalam PRN). Bertandinglah di kerusi DUN pula. Cubalah nasib di mana-mana kawasan sekalipun, Pas sedia berikan cabaran,” katanya lagi.

BACA JUGA:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Related articles

Potensi pelaburan RM1.4 bilion dari Jepun – PM Anwar

Perdana Menteri yang memaklumkan perkembangan itu hasil pertemuan dengan rakan sejawatnya di Jepun, Fumio Kishida, di sini hari ini, berkata potensi pelaburan itu meliputi projek di Semenanjung, Sabah dan Sarawak

Pelaksanaan rasionalisasi subsidi : Inflasi Malaysia tidak akan meningkat

Dasar pelengkap kepada rasionalisasi subsidi, sama ada penambahbaikan awal dalam pertumbuhan gaji atau pengembangan dalam jaringan keselamatan sosial dengan mengalihkan beban subsidi daripada bahan api kepada jenis subsidi lain, juga harus dipertimbangkan dan dilaksanakan secara serentak

To Lam Presiden Vietnam yang baharu

Beliau dalam ucapan pertama sebagai Presiden berjanji untuk setia kepada tanah air, rakyat dan Perlembagaan serta melakukan yang terbaik untuk menyelesaikan tugas yang diberikan oleh parti, negara dan rakyat.

Ayam sejuk beku dikesan bersama bekalan daging khinzir dalam kontena

Kes disiasat mengikut Perintah 3(1)(g) Perintah Perihal Dagangan (Takrif Halal) 2011 iaitu menyimpan barang yang diperihalkan sebagai halal dengan barang yang tidak diperihalkan sebagai halal berdekatan satu tempat simpanan yang sama. Jika sabit kesalahan, pesalah membabitkan pertubuhan perbadanan boleh didenda tidak lebih RM5 juta, manakala untuk kesalahan kedua membabitkan denda tidak lebih RM10 juta