Sidang akhbar Presiden Parti Warisan ditunda

Date:

Share post:

KOTA KINABALU – Sidang akhbar Presiden Parti Warisan, Datuk Seri Mohd Shafie Apdal yang sepatutnya diadakan pada petang Khamis di sebuah hotel terkemuka di sini ditunda.

Difahamkan, sidang akhbar itu akan diadakan nanti dalam masa terdekat.

Pengamal media telah mula berkumpul di hotel berkenaan seawal jam 4.30 petang selepas menerima jemputan daripada Warisan.

Sebelum itu turut kelihatan hadir di hotel berkenan ialah Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Warisan iaitu Datuk Darell Leiking (Moyog), Chong Chen Bin (Tanjong Kapor), Azhar Matusin (Darau) dan Junz Wong (Tanjung Aru).

Selain itu ialah Datuk Awang Ahmad Sah (Petagas), Dr Daud Yusof (Bongawan), Sarifuddin Hata (Merotai), Hiew Vun Zin (Karamunting), Assaffal P Alian (Tungku), Norazlinah Arif (Kunak) dan Jamil Hamzah (Bugaya).

Sebelum itu, timbul spekulasi bahawa terdapat beberapa pihak tertentu cuba mengumpul akuan bersumpah (SD) untuk menumbangkan kerajaan Gabungan Rakyat Sabah (GRS) yang dipimpin Datuk Seri Hajiji Noor.

Turut timbul khabar angin bahawa Warisan dan Barisan Nasional (BN) bakal menubuhkan kerajaan baharu dan difahamkan dalam masa sama satu mesyuarat turut diadakan di bangunan UMNO di sini pada petang Khamis.

Setakat ini, Warisan mempunyai seramai 19 ADUN manakala BN mempunyai 17 ADUN termasuk dua ADUN dilantik.

BACA JUGA:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Related articles

Malaysia sedia bantu Palestin baik pulih sistem bekalan air bersih

Mereka melahirkan harapan agar Malaysia dapat memberikan pelbagai bentuk bantuan terutama bantuan teknikal selepas krisis semasa

28 Jun tarikh pemilihan presiden baharu Iran

Perkara 131 Perlembagaan Republik Islam Iran mewajibkan pembentukan sebuah majlis untuk menguruskan hal ehwal eksekutif negara untuk tempoh 50 hari dan persediaan untuk pilihan raya presiden.

ICC mohon waran tangkap Netanyahu, pemimpin Hamas

Undang-undang yang melindungi orang awam dalam peperangan telah dibangunkan lebih 100 tahun lalu dan ia terpakai di setiap negara di dunia, tanpa mengira sebab konflik.

Jadikan Sabah destinasi pelaburan yang menarik antara inisiatif Hala Tuju SMJ

"Ini kerana ia akan menyediakan platform kepada pelabur untuk terlibat sama dengan kerajaan khususnya berkaitan dengan pembangunan kini dan akan datang yang akan memperkasakan kemajuan Sabah, selain mengetahui bagaimana kerajaan negeri akan memudahkan serta menyokong semua pembangunan itu,"