Perjumpaan Khas bersama Anwar bagi selesai kemelut MPN Sabah

Date:

Share post:

KOTA KINABALU: Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim tiba bagi menghadiri perjumpaan khas Majlis Pimpinan Negeri (MPN) Sabah yang diadakan di sebuah hotel terkemuka di sini.

Beliau yang tiba pada tepat jam 8.30 pagi untuk mempengerusikan perjumpaan tersebut yang dipercayai bagi menyelesaikan kemelut politik Parti Keadilan Rakyat (PKR) di negeri ini.

Turut hadir, Pengerusi MPN Sabah, Datuk Sangkar Rasam; Naib Presiden PKR, Awang Husaini Sahari; Ketua Wanita PKR, Fadhlina Sidek; Ketua Penerangan PKR, Fahmi Fadzil; dan ketua-ketua cabang termasuk Ketua Cabang Kota Kinabalu Datuk Christina Liew, Ketua Cabang Kota Belud Datuk Mustapha Sakmud, Ketua Cabang Sepanggar, Peto Galim dan lain-lain.

Sebelum ini, Sangkar diminta berundur daripada jawatannya selepas 15 ketua cabang menandatangani Akuan Bersumpah (SD) menolak kepimpinan beliau sebagai Pengerusi MPN Sabah.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Related articles

Potensi pelaburan RM1.4 bilion dari Jepun – PM Anwar

Perdana Menteri yang memaklumkan perkembangan itu hasil pertemuan dengan rakan sejawatnya di Jepun, Fumio Kishida, di sini hari ini, berkata potensi pelaburan itu meliputi projek di Semenanjung, Sabah dan Sarawak

Pelaksanaan rasionalisasi subsidi : Inflasi Malaysia tidak akan meningkat

Dasar pelengkap kepada rasionalisasi subsidi, sama ada penambahbaikan awal dalam pertumbuhan gaji atau pengembangan dalam jaringan keselamatan sosial dengan mengalihkan beban subsidi daripada bahan api kepada jenis subsidi lain, juga harus dipertimbangkan dan dilaksanakan secara serentak

To Lam Presiden Vietnam yang baharu

Beliau dalam ucapan pertama sebagai Presiden berjanji untuk setia kepada tanah air, rakyat dan Perlembagaan serta melakukan yang terbaik untuk menyelesaikan tugas yang diberikan oleh parti, negara dan rakyat.

Ayam sejuk beku dikesan bersama bekalan daging khinzir dalam kontena

Kes disiasat mengikut Perintah 3(1)(g) Perintah Perihal Dagangan (Takrif Halal) 2011 iaitu menyimpan barang yang diperihalkan sebagai halal dengan barang yang tidak diperihalkan sebagai halal berdekatan satu tempat simpanan yang sama. Jika sabit kesalahan, pesalah membabitkan pertubuhan perbadanan boleh didenda tidak lebih RM5 juta, manakala untuk kesalahan kedua membabitkan denda tidak lebih RM10 juta