PAU 2022: Zahid Hamidi yakin UMNO masih ada masa depan yang cerah

Date:

Share post:

KUALA LUMPUR – UMNO masih mempunyai masa depan yang cerah, walaupun berdepan dengan badai dalam Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15).

Presiden UMNO, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi berkata, melihatkan hampir 3,000 perwakilan dari seluruh negara yang hadir dalam Perhimpunan Agung UMNO (PAU) 2022 kali ini menunjukkan, parti itu masih didukung akar umbi.

“Parti ini masih ada masa depan yang cerah. Melihat wajah mereka, saya dapat rasakan parti ini masih didokong pemimpin akar umbi, yang terpancar keikhlasan diwajahnya. Semuanya datang atas tanggungjawab.

“Jika mahu cari punca (kalah dalam PRU15), kitalah puncanya. Jika mahu disalahkan, kitalah yang harus disalahkan. Jika mahu dibangunkan kembali, kitalah yang kena bangunkan kembali.

“Saya ikuti dekat inti pati ucapan sayap-sayap parti. Dapat dilihat, walau dibadai tsunami politik, kita masih setia di bawah lembayung UMNO,” katanya ketika menyampaikan ucapan dasar Presiden pada Perhimpunan Agung UMNO 2022 di Pusat Dunia Kuala Lumpur di sini, pada Jumaat.

BACA JUGA :

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Related articles

Malaysia sedia bantu Palestin baik pulih sistem bekalan air bersih

Mereka melahirkan harapan agar Malaysia dapat memberikan pelbagai bentuk bantuan terutama bantuan teknikal selepas krisis semasa

28 Jun tarikh pemilihan presiden baharu Iran

Perkara 131 Perlembagaan Republik Islam Iran mewajibkan pembentukan sebuah majlis untuk menguruskan hal ehwal eksekutif negara untuk tempoh 50 hari dan persediaan untuk pilihan raya presiden.

ICC mohon waran tangkap Netanyahu, pemimpin Hamas

Undang-undang yang melindungi orang awam dalam peperangan telah dibangunkan lebih 100 tahun lalu dan ia terpakai di setiap negara di dunia, tanpa mengira sebab konflik.

Jadikan Sabah destinasi pelaburan yang menarik antara inisiatif Hala Tuju SMJ

"Ini kerana ia akan menyediakan platform kepada pelabur untuk terlibat sama dengan kerajaan khususnya berkaitan dengan pembangunan kini dan akan datang yang akan memperkasakan kemajuan Sabah, selain mengetahui bagaimana kerajaan negeri akan memudahkan serta menyokong semua pembangunan itu,"