MKT UMNO batal pemecatan Datuk Lokman Noor Adam

Date:

Share post:

Mesyuarat Kerja Tertinggi (MKT) UMNO malam Khamis membatalkan pemecatan Datuk Lokman Noor Adam sebagai ahli MKT UMNO.

Lokman berkata, perkara tersebut dimaklumkan oleh Timbalan Presiden UMNO, Datuk Seri Mohamad Hasan melalui panggilan telefon.

“Alhamdulillah, baru terima panggilan daripada Mohamad bahawa MKT UMNO malam ini (tadi) telah membatalkan pemecatan saya. Kini saya kembali sebagai ahli MKT UMNO.

“Terima kasih Presiden, Timbalan Presiden, ahli MKT dan semua yang mendoakan saya,” ujarnya dalam kenyataan di Facebook pada Jumaat.

Media melaporkan Lokman dipecat daripada UMNO pada 7 Februari 2020.

Pemecatan Lokman dipercayai berkaitan dengan pendedahan rakaman audio yang didakwa menggambarkan percubaan Presiden UMNO, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi untuk meyakinkan pemimpin parti itu agar bekerjasama dengan Perdana Menteri ketika itu, Tun Dr Mahathir Mohamad.

Didakwa pemecatannya dilakukan semasa mesyuarat MKT melalui proses mengundi angkat tangan.

Tambah Lokman, dengan pembatalan pemecatan itu, haknya untuk bertanding dalam pemilihan UMNO juga dikembalikan.

BACA JUGA:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Related articles

Malaysia sedia bantu Palestin baik pulih sistem bekalan air bersih

Mereka melahirkan harapan agar Malaysia dapat memberikan pelbagai bentuk bantuan terutama bantuan teknikal selepas krisis semasa

28 Jun tarikh pemilihan presiden baharu Iran

Perkara 131 Perlembagaan Republik Islam Iran mewajibkan pembentukan sebuah majlis untuk menguruskan hal ehwal eksekutif negara untuk tempoh 50 hari dan persediaan untuk pilihan raya presiden.

ICC mohon waran tangkap Netanyahu, pemimpin Hamas

Undang-undang yang melindungi orang awam dalam peperangan telah dibangunkan lebih 100 tahun lalu dan ia terpakai di setiap negara di dunia, tanpa mengira sebab konflik.

Jadikan Sabah destinasi pelaburan yang menarik antara inisiatif Hala Tuju SMJ

"Ini kerana ia akan menyediakan platform kepada pelabur untuk terlibat sama dengan kerajaan khususnya berkaitan dengan pembangunan kini dan akan datang yang akan memperkasakan kemajuan Sabah, selain mengetahui bagaimana kerajaan negeri akan memudahkan serta menyokong semua pembangunan itu,"